Írd be, mit keresel:

Tavaszi sajtos batyu – ellenállhatatlan és egyszerű

A tavasz egyik legjobb ajándéka az illatos medvehagyma, amivel nagyon egyszerűen megbolondíthatunk mindenféle receptet. Most egy leveles tésztával és krémsajttal készült sós süteménybe került – amilyen egyszerű, legalább annyira finom is lett a végeredmény!

Cookta - 2022.04.09.
Tavaszi sajtos batyu – ellenállhatatlan és egyszerű

Alig 10 perc munkával szinte elképzelhetetlen ilyen finom süteményt készíteni. Hála a készen kapható leveles tésztának, villámgyorsan összeállítható a túrós táskához hasonló, ám sós sütemény, ami uzsonnára, előételnek, vendégvárónak, piknikre vagy kirándulásra is remek, de akár salátával kísérve vacsorára is ideális lehet.

A töltelék főszereplője most a medvehagyma mellett natúr krémsajt lett, de készíthető krémesebb túróval vagy ricottával is, úgy is nagyon finom lesz. Arra figyeljünk, hogy viszonylag sűrűbb, szilárdabb legyen a töltelék, hogy semmiképpen ne áztassa el a tésztát.

Medvehagymás-sajtos táska

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors

Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, finomra vágjuk.

A krémsajtot a tejföllel és a mustárral simára keverjük, majd a medvehagymát is hozzákeverjük.

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, ha előnyújtottat vettünk, azon is kicsit vékonyítunk még, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi medvehagymás krémsajtot teszünk, majd a sarkokat behajtjuk, kicsit összecsippentjük, és a táskákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.