Kiadós, gyors, nagyon egyszerű és varázslatosan finom a tojás curry masala, ez az indiai fűszeres fogás, ami az egyszerű főtt tojást egészen más szintre emeli néhány fűszer, paradicsom és hagyma segítségével.

Csupa illat és fűszer szószos fogás, amit néhány főtt tojás izgalmas felhasználására, gyors vacsoraételnek bevethetünk - egy kis párolt rizzsel tálalva tökéletes, egészséges és mennyei. Húsmentes, diétás és gluténmentes étrendbe is beilleszthető, fehérjében gazdag, és ha a fűszerpolcunkon megvannak hozzá az alapanyagok, akkor fillérekből és gyorsan összedobható.

Akinek elsőre furcsának tűnik, esetleg hiányzanak a fűszerek, vagy épp magyaros ízvilágra vágyik, az elsőre próbálja ki a tojáspörköltet, ez is hasonlóan kiadós és praktikus, szaftos fogás, csak épp ismerősebb, klasszikusabb ízekkel.

Tojás curryszószban

Hozzávalók:

  • 6 kemény tojás
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • diónyi gyömbér
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • kevés csili
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát rádobjuk, és kevergetve megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, majd az összes fűszert rádobjuk, átkeverjük, hogy illatosra piruljanak, majd felöntjük a paradicsommal és kb. 2 dl vízzel, botmixerrel pépesítjük.

A mártásba beletesszük a meghámozott kemény tojásokat, és takarékon sűrűsödésig főzzük. kb. 10 perc alatt.

Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórhatjuk, ízlés szerint párolt rizzsel, pitakenyérrel fogyasztjuk.