Írd be, mit keresel:

Rántott csirke diétásabban, sajtos bundában, sütőben

A rántott csirkemell örök kedvenc, és mivel gyakran kerül az asztalra, nem árt időnként egy kicsit variálni. Most parmezános bundával készült, méghozzá sütőben sütve, és nagyon kellemesen aromás, ropogós-omlós lett a végeredmény, így készítve ráadásul sokkal kevesebb vele a macera.

Cookta - 2022.04.11.
Rántott csirke diétásabban, sajtos bundában, sütőben

Több szempontból is nagyon jó ötlet a parmezános bundában sült csirke: egyrészt jóval alakbarátabb, mint a klasszikus rántott változat, mert nem olajban sül, a bunda nem szívja meg magát, ráadásul liszt nélkül is működik. Másrészt nagyon praktikus a sütős változat, mert nem lesz olajszagú a lakás, és nem is kell mellette állni sülés közben, és hát nem utolsó szempont, hogy a parmezán hihetetlen finom aromákat kölcsönöz nemcsak a bundának, de a húsnak is, emellett a száraz csirkemellet finom omlóssá is teszi..

Sütőben sült csirkemell parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kés fokával kissé megütögetjuk szisztematikusan, hogy fellazuljanak a hús rostjai. A tojásokat egy tálba felütjük, picit sózzuk, villával felverjük, egy másik tányérban a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt összekeverjük. A hússzeleteket először a tojásban megforgatjuk, majd a sajtos zsemlemorzsába tesszük, jól lenyomkodjuk, hogy mindenhol rátapadjon a bunda.

A hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, 200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük, menet közben egyszer megforgatjuk, ha szükségesnek látjuk, kevés olajjal ezt az oldalát is csepegtessük meg.

Ízlés szerinti körettel azon melegében tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.