Írd be, mit keresel:

Brokkoli salátának, diétásan és gyorsan

A brokkoliból a legtöbben krémlevest készítenek, vagy besamellel leöntve csőben megsütik, pedig remek alapja lehet hidegen és langyosan is egy alakbarát salátának. Ez a fetás változat villámgyorsan elkészül, és önálló fogásként is megállja a helyét – némi kiegészítéssel.

Cookta - 2024.04.12.
Brokkoli salátának, diétásan és gyorsan

A brokkoli csupa egészség, rengeteg rostot és vitamint tartalmaz, és csak kevés kalóriát (34 kcal/100 g), könnyebben emészthető, mint rokona, a káposzta, így diétába is remekül beilleszthető, a megfelelő társítással. Egyetlen titka van csupán: nem szabad túlfőzni! Öt perc főzés tökéletesen elég neki, így roppanós és szép zöld marad, nem fő ki az íze, nem lesz szétmálló – ahogy kifőzdékben, menzán gyakran találkozhatunk vele.

A főtt brokkolival rengeteg dolgot kezdhetünk, a leggyorsabb és legegészségesebb egy könnyű saláta. Mi most kis fetával, újhagymával és kakukkfűvel forgattuk össze, ami tökéletes körete lehet egy szelet grillezett csirkemellnek vagy szelet halnak, fasírtnak vagy húsgolyónak, vegetáriánusok párolt rizzsel vagy kuszkusszal is összeforgathatják. A salátára most csak egy kis olívaolaj került, de meglocsolható joghurttal vagy (nem diétás étrendben) majonézes öntettel is.

Langyos brokkolisaláta fetával

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg feta sajt
  • 5-6 ág kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk, vagyis a fásabb részeket levágjuk, elszeleteljük. Sós, forró vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, salátástálba tesszük – a főzőlevét felhasználhatjuk zöldségleveshez…

Az újhagymát felkarikázzuk, a meleg brokkolihoz adjuk, rámorzsoljuk a feta sajtot, meglocsoljuk olívaolajjal, borsot őrölünk rá, és megszórjuk a száráról lehúzott kakukkfűlevelekkel. Összeforgatjuk, és még melegen-langyosan tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.