Írd be, mit keresel:

Tavaszi spagetti selymesen és frissen, spárgával

Végre itt a tavasz, igazán és visszavonhatatlanul, és ilyenkor friss ízekre és zsenge zöldekre vágyunk. Az egyik legjobb tavaszi zöldséggel, a spárgával sosem foghatunk mellé: isteni, egészséges és gyorsan elkészíthető, például egy krémes spagettivel.

Cookta - 2022.04.12.
Tavaszi spagetti selymesen és frissen, spárgával

Viszonylag rövid a spárga szezonja, így érdemes minél jobban kihasználni ezt a csodás zöldséget, ami szuper salaktalanító és vízhajtó, és már fél csokornyival is mesés tésztaételt készíthetünk nagyon egyszerűen. Akik még barátkoznak a spárgával, azoknak a zöld színű spárgát ajánljuk, mert sokkal könnyebben kezelhető, nem is kell igazából megpucolni, csak a szárrészük végét lepattintani, szerencsére pont ott törik el, ha meghajlítjuk, ahol kezdődik a fás rész – míg a fehér spárga alapos hámozást igényel.

A tésztaszósz sokkal zöldségesebb, mint elsőre látszik – a spárgák szárrésze és egy kis zöldborsó is került, mégpedig krémesítve, selymes mascarponével. Nagyon zamatos és friss, igazán gyorsan összedobható, kényeztető tavaszi fogás, ami ráadásul pofonegyszerűen összedobható.

Tavaszi spagetti spárgával

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 nagy marék (fagyasztott) zöldborsó
  • 1/2 csokor zöld spárga
  • kevés citromlé
  • 2 evőkanál reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés: A spárgát megtisztítjuk, pontosabban a végeit letörjük, majd a spárgákat félbevágjuk, a zsengébb rügyes részt félretesszük, a vastagabb részt feldaraboljuk. Bő vizet forralunk, sózzuk, és a feldarabolt spárgát, valamint a zöldborsót beledobjuk, és kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt, 2 evőkanál reszelt parmezánt, kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk, simára turmixoljuk.

Közben a főzővízbe tesszük a spagettit, és a csomagoláson feltüntetettnél 1 perccel kevesebb idő alatt megfőzzük. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajat forrósítunk, és a spárgacsúcsokat pár perc alatt megpároljuk rajta, a végén pár csepp citromlével és csipetnyi sóval ízesítjük.

A tésztát leszűrjük, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a zöldséges-mascarponés szószt, és összeforraljuk, majd tányérokba szedjük, a vajas spárgarügyekkel és ízlés szerint extra parmezánnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.