Írd be, mit keresel:

Rántott csirkemell extrábban – csak egy kis plusszal, egyszerűen

A rántott hús önmagában nem túl izgalmas, bár ha jól van elkészítve, akkor hibátlan és kikerülhetetlen klasszikus, de töltve, és egy kicsit izgalmasabb körettel kísérve igazán ünnepi fogássá alakítható. Sajt, sonka, lilahagyma, kis mustár vaj - csak ennyi extra kell hozzá, de nagyon megéri!

Cookta - 2024.04.13.
Rántott csirkemell extrábban – csak egy kis plusszal, egyszerűen

Ropogós bunda, omlós hús, ilyen a jó rántott hús, de ha ehhez még hozzájön egy kis olvadós sajt, fűszeres sonka és pikáns mustár, az maga a csoda. Pár perc plusz munka és néhány mindennapi alapanyag, és máris új szintre lép az egyik legkedveltebb ételünk, és ha még a köretet is kicsit megbolondítjuk, akkor tényleg minden elismerést bezsebelhetünk.

A mustár megfűszerezi és ugyanakkor meglágyítja húst, fantasztikusan finommá teszi, a sajttal és a sonkával tökéletes harmóniát alkotnak, a panír ölelésében puhára, tökéletesre sülnek, és nagyon jót tesz, ha nem csak olajban, hanem kis olaj és nagyobb rész vaj keverékében sütjük a húst, sokkal finomabb és omlósabb.

Csirkemell cordon bleu lilahagymás burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 teáskanál dijoni mustár
  • 4 szelet sonka
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj

A krumplipüréhez:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1-1,5 dl tej
  • só, bors

Elkészítés: A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, leöblítjük, és feltesszük főni sós vízben. A lilahagymát meghámozzuk, négybe vágjuk, és felhevített olívaolajon 2-3 percet dinszteljük, majd félretesszük.

A csirkemellfiléket lapjában bevágjuk, majd szétnyitjuk, és sütőpapír vagy frissen tartó fólia között kiklopfoljuk, így nem repkednek mindenfelé a húsdarabok, és a deszka is könnyebben megtisztítható. A hússzeleteket megkenjük 1-1 teáskanál dijoni mustárral, ráfektetünk 1-1 szelet sonkát, majd a feldarabolt sajtot elosztjuk rajtuk, a hússzeleteket feltekerjük, a két végükön fogvájóval fixáljuk, sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük.

A bundázáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát tányérokba öntjük, a tojásokat felütjük, villával elhabarjuk. A hústekercseket megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában.

A sütéshez egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és ha teljesen felolvadt, és habzani kezd, akkor a hústekercseket beletesszük, és időnként forgatva rajtuk egy csipesszel vagy két villával, körkörösen szép pirosra, ropogósra sütjük, majd egy papírtörlővel fedett tányérra kiszedjük.

Közben a puhára főtt krumplit leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, krémesre pürésítjük egy krumplinyomóval, majd beleforgatjuk a dinsztelt lilahagymát is.

A ropogós és omlós töltött csirkemelltekercseket a lilahagymás krumplipürével tálaljuk, savanyúságot, salátát kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.