Írd be, mit keresel:

Fehérjebomba tojássaláta tavasziasan, medvehagymával

A tojássaláta az "egyszerű és nagyszerű" típusú ételek örök toplistása, nálunk nagy kedvenc, ráadásul én majonéz nélkül készítem, sokkal könnyebb, mégis kellemesen krémes, csupa fehérje, tavasszal pedig kihagyhatatlan a medvehagymás változata.

Cookta - 2022.04.19.
Fehérjebomba tojássaláta tavasziasan, medvehagymával

A medvehagyma szezonja több szempontból a kedvencem, egyrészt nagyon szeretjük ezt a friss zöldet, ami isteni finom, és minden ételt frissességgel tölt meg, másrészt ilyenkor már biztos, hogy itt a tavasz, jönnek a napfényes szebb idők, és lassan előbújnak a kertemben is a fűszernövények.

Forrás:
Kard Éva

A tojássaláta sokszor életmentő, gyors, könnyű, pikk-pakk összerakható, vendégvárónak is tökéletes, ha nincs sok időnk, ráadásul az utóbbi időben a majonéz helyett én inkább krémsajttal és tejföllel készítem, így kellően krémes, de nem nehéz. Natúr változatban reggelire is tökéletes, de kínálhatjuk szezonban aprított medvehagymával előételként is ropogósra sült kiflikarikákkal, vagy friss zöldségekkel gyors és kiadós vacsoraként is.

Forrás:
Kard Éva

Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók:

  • 6 db főtt tojás
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 8-10 levél medvehagyma
  • őrölt fehérbors

Elkészítés: A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.

Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze, vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.

Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan keverjük át, és ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.