Írd be, mit keresel:

Mindenmentes epres-vaníliás torta egyszerűen, a hűtőből

Néhány éve számomra szinte hihetetlennek tűnt, hogy tehéntej, tojás, liszt és cukor nélkül is lehet édességeket készíteni. Pedig lehet, és mennyire finomat! Most egy nyers, vegán, epres-vaníliás torta készült, friss és csupa krém!

Cookta - 2022.04.20.
Mindenmentes epres-vaníliás torta egyszerűen, a hűtőből

Nyers néven ismertek azok a főzés és sütés, hőkezelés nélkül készülő ételek, amelyek a legegészségesebb táplálkozási irányba tartoznak, de szerintem kifejezőbb az élő megnevezés, hiszen ezekben minden vitamin és értékes tápanyag megmarad, és nem csak élő, de éltető is a számunkra. Mi eszünk főtt és sült ételeket is, de ehhez a mennyei finom hamis sajttortához nincs szükség másra, csak egy hatékony turmixgépre és a hűtőre, egyszerű, nagyszerű és egészséges.

Figyelem, ez nyers torta, úgyhogy a hűtőből kivéve és felengedve hamarabb elveszíti szilárd állagát, mint a hagyományos sütemények, de a fagyasztőban hosszan eláll, és bármikor vághatunk belőle egyszeletet, amikor csak egy kis édeset kíbánunk.

Forrás:
Színek és virágok

Élő epres-vaníliás torta

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 1 bögre nyers mandula és pekándió vegyesen (egy éjszakán át áztatva)
  • 7 darab datolya kimagozva
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál víz

A krémes réteghez:

  • 2 bögre kesudió (egy éjszakán át áztatva)
  • 2 egész citrom kifacsart leve
  • ízlés szerint agave szirup vagy méz
  • 1/2 bögre jó minőségű kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 bögre friss eper

Elkészítés: A tortaalaphoz a mandulát és a pekándiót a datolyával és csipetnyi sóval egy aprítógepben vagy turmixban masszává (még kicsit darabosan hagyva) összeturmixoljuk, majd sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A krémhez az eper kivételével az összes hizzávalót turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk – időnként megkevergetve -, amíg teljesen sima állagú lesz. Ekkor nagyjából a 2/3 részét kiszedjük, és ráöntjük a már elkészített tortaalapra. Ezután a maradék krémhez hozzáadjuk a megtisztított epret, és tovább turmixoljuk, amíg az eper is teljesen pépesedik és összekeveredik a krémmel. Ezután ráhalmozzuk a vaníliás krémrétegünkre, elsimítjuk.

A fagyasztóba tesszük néhány órára, amíg megszilárdul és szeletelhetővé válik. Tálalás előtt leemeljük a tortaforma peremét, és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.