Csupa csoki sütemény, csak nem látszik rajta elsőre. A blondie ugyanis a brownie szőke változata: ugyanúgy csokoládéval készül, csak fehér csokival. Még puhább, ha lehet, a magas kakaóvaj-tartalomnak köszönhetően!

A brownie kikerülhetetlen kedvenc, nagyon csokis, ragacsos, lehetetlenség nem szeretni. Maga a szó barnácskát jelent, ami adódik a csokoládé mélybarna színéből. De miért ne készülhetne fehér csokis változat is? Ennek blondie, vagyis kis szőke a neve. Nagyon finom, meglehetősen édes, de nagyon puha, illatos sütemény, ami változatosabbá teheti a csokis sütemények arzenálját.

Ahogy a brownie, úgy a blondie elkészítése is igazán egyszerű. A fehér csoki magas kakaóvaj-tartalmának köszönhetően jó szaftos, a csoki mellett kis vaj, liszt, némi tojás és cukor kell csak hozzá. Nagyon jól illik hozzá egy kis vanília, de kókuszreszelékkel, aprított mandulával, aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk, de nagyon mutatós és finom egy kis csokicsipsszel pöttyösítve is.

Blondie (brownie fehér csokoládéval)

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 marék csokicsipsz vagy 5 dkg aprított tejcsokoládé

Elkészítés: A fehér csokit felkockázzuk, a vajjal együtt egy tálba tesszük, és vízgőz felett összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.

A tojásokat egy másik tálban a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajas csokit és a sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, megszórjuk a csokicsipsszel vagy a felaprított csokoládéval.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, langyosan vagy hidegen felkockázzuk, és úgy kínáljuk.