Írd be, mit keresel:

Tavaszi csirkeragu spárgával és zsenge répával

Igaz, még eléggé csalóka az időjárás, de már megjelentek a zsenge zöldségek a piacokon, így az új sárgarépa és a spárga is. Mivel a zsengeségüknek köszönhetően mindkettő rövid idő alatt elkészül, így húst is úgy választottam, hogy egyszerre készüljenek el.

Cookta - 2023.04.23.
Tavaszi csirkeragu spárgával és zsenge répával

Csirkemellre esett a választásom, amit szintén nem szabad túlfőzni, mert különben túl száraz lesz, így jól illett a zöldségekhez, és kb. fél óra múlva már tálalhattam is. Hogy még ízletesebb és tavasziasabb legyen, friss bazsalikommal és petrezselyemmel fűszereztem, ami nagyon jól illett a zöldségekhez és a csirkehúshoz is.

Forrás: Kard Éva

Köretnek én rizst készítettem a raguhoz, de ízlés szerint apróbb tésztát is főzhetünk hozzá, de akár egy szelet friss kenyérrel is fogyaszthatjuk, kitunkolva a finom szaftot.

Forrás: Kard Éva

Spárgás-sárgarépás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag zöld spárga
  • 3-4 db új sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés: A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük, míg a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.

Ezután félig lefedve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket. Ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizst főztem, de tálalhatjuk kifőtt tésztával vagy egy szelet friss kenyérrel.

Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst – vagy kifőtt tésztát –, majd kanalazzuk rá a ragut, és úgy kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.