Egyszerű, de annál finomabb ez a nagyon ropogós bundájú csirke, aminek a húsa lágy és omlós, és jóval gyorsabb és maceramentes az elkészítése, mintha klasszikusan paníroznánk.

A rántott hús kicsik és nagyok kedvence, a panírozás viszont a legtöbbünk rémálma. Nem egy bonyolult dolog, de mégis sokunk mumusa, és ha van mód elkerülni, miért is ne tennénk, ha más praktikával is kaphatunk vastag és ropogós bundát? Gyors és sokkal egyszerűbb, ha joghurttal és fűszeres liszttel bundázunk, és ha előtte a csirkedarabokat a joghurtban pácolódni hagyjuk, a tejtermék savasságától nagyon omlóssá, szaftossá válik a pipi húsa.

A bundához érdemes a lisztet és a joghurtot is ízesíteni, így még finomabb lesz, itt most fokhagyma, római kömény és koriander került bele, de lehet kis paprikát vagy kakukkfüvet, curryt vagy rozmaringot is keverni hozzá, alakítsa mindenki ízlése vagy aktuális hangulata szerint a fűszerezést!

Csirke joghurtos-ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 4 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • bő olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat a forgónál félbevágjuk, egy tálba tesszük a joghurttal és a zúzott fokhagymával, alaposan összeforgatjuk, majd lefedve legalább 2 órára - de akár egész éjszakára - a hűtőbe tesszük.

A lisztet egy tányérba öntjük, hozzáadjuk a római köményt és a koriandert, erősen sózzuk és borsozzuk, összekeverjük. A csirkedarabokat a joghurtból kiemelve a fűszeres lisztben megforgatjuk, jól rálapogatjuk a lisztet, és jó meleg, de nem túl forró, bő olajba tesszük, és időnként megforgatva a 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Csipesszel kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, és konyhai papírkendőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerinti körettel.