Írd be, mit keresel:

Csodás csupakrém joghurttorta eperrel, egyszerűen

A hosszú, hideg tél után igazi felüdülés a szép piros eper látványa, hát még ha egy finom tortába is belecsempésszük… Csupakrém epres joghurttorta készült, ami mutatós, isteni és egyszerű.

Cookta - 2022.04.27.
Csodás csupakrém joghurttorta eperrel, egyszerűen

A torta tésztája egy egyszerű piskóta, melyet két egyforma lappá vágtam el, ezt töltöttem meg rengeteg habos krémmel. A krémbe nem natúr, hanem epres joghurtot tettem, hogy igazán epres legyen, persze friss eperdarabok is kerültek bele apróra vágva, és tejszínnel lazítottam, hogy könnyű és habos legyen.

A torta összeállítása igen egyszerű, és csakis a hűtőben való dermedésre kell pár órát várakoznunk, illetve szerintem érdemes már előző nap elkészíteni, majd tálalásig a hűtőben tárolni. Így a krém is kellően megdermed, és az ízek is jól összeérnek.

Forrás:
Kard Éva

Joghurttorta eperrel

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A piskótához:

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás (közepes)
  • 2 evőkanál forró víz
  • csipet só

Elkészítés: A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább 1–2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal keverjük óvatosan össze.

A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. Ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük, nyilván akkor nem kell kikenni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30–35 percig, tűpróbáig. Én légkeverésnél 150 fokon 30 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Amikor a piskóta már teljesen kihűlt, vágjuk vízszintesen félbe, majd az alsó lapot tegyük vissza az előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Forrás:
Kard Éva

Epres-joghurtos krém 

Hozzávalók:

  • 6 kis pohár epres joghurt
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg porzselatin
  • 1 dl víz
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg eper

Elkészítés: A joghurtot tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik a zselatin, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a joghurthoz.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Én kisebb darabokra vágtam. Ezután adjuk hozzá a joghurtos-habos krémhez, és szintén óvatosan forgassuk össze.

A tortaformában lévő piskótára egyenletesen öntsük rá a krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot. Tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Én előző nap megcsináltam, majd a hűtőben pihent tálalásig.

Tálalás előtt vegyük ki a tortaformából, helyezzük tortatálra. A tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, díszítsük félbevágott eperszemekkel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.