Kísérletként készítettem ezt a fagyit, mert a hirtelen jött melegben vágytunk valamilyen frissítő desszertre, de friss hazai gyümölcsök még nincsenek. Viszont még kapható narancs, ami valójában egy hűsítő hatású gyümölcs, lédús és friss aromájú, ebből készült a mindenmentes fagyink.

Igazából nem is recept, mert annyira egyszerű, de nagyon finom és egészséges, alakbarát nyalánkság, ezért megosztom. Csak narancs kell hozzá és egy hatékony turmix vagy robotgép, és persze a mélyhűtő, és még natúr változatban is nagyon kellemesen aromás, selymes és frissítő, de el tudom képzelni egy kis őrölt kardamommal vagy gyömbérrel megbolondítva, édesszájúaknak egy kanál mézzel gazdagítva, vagy akár egy kis kókuszkrémmel még selymesebbé téve.

Nekünk nagyon ízlett, szerintem majd kipróbálom eperrel vagy málnával kombinálva is ezt a fagyit, mert mindkettő nagyon illik a narancshoz, és akár már pár marék friss gyümölccsel is ízesíthetjük-kombinálhatjuk ezt a narancsos alapfagyit.

Forrás:
Színek és virágok

Narancsfagyi

Hozzávalók:

  • 4 nagy narancs

Elkészítés: A narancsokat megtisztítjuk, cikkekre szedjük, és betesszük a fagyasztóba. Miután teljesen megfagyott, kivesszük, és beletesszük egy aprítógépbe vagy egy erős turmixgépbe, és krémesre mixeljük. Azonnal fogyasztható, de akár visszatehetjük még a fagyasztóva tálalásig.

Forrás:
Színek és virágok