Itt a tavasz, végre itt a spárgaszezon! Legszívesebben mindennap spárgát ennénk, de mindig gondban vagyunk vele, milyen módokon lehet elkészíteni ezt a különleges zöldséget. Most itt egy kiváló variáció, egy isteni spárgás lepény, ami melegen és hidegen is nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
  • 2 ek tejföl (20%-os)
  • 1 csokor kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Jó étvágyat!