Felbosszantotta magát egy firenzei kézműves kávézó vendége az eszpresszó árán, illetve azon, hogy az nem volt feltüntetve a pultnál kiállított ártáblán. Riasztotta is a rendőrséget, aminek meg is lett az eredménye: 1000 eurós bírság a kávézónak.

A Firenzében található Ditta Artigianale kávézó 1000 eurós (kb. 385 ezer forintos) bírságot kapott, miután egy vendégük kihívta rájuk a rendőrséget – írja a Guardian. A vásárló vérnyomását – a kávén kívül – az nyomta fel, hogy 2 eurót (kb. 770 forint mai árfolyamon) kértek tőle egy koffeinmentes eszpresszóért. Ezzel talán még nem lett volna semmi gond, azzal viszont már igen, hogy ez nem volt feltüntetve a pult mögötti ártáblán. Így a nívós, több díjat is begyűjtő kávézó ezúttal egy 1000 eurós csekkel lett gazdagabb. 

A történet már így is eléggé olasz, de még lehet fokozni!

A kávézó tulajdonosa egy videóban védekezett, amiben elmagyarázta, miért kerül ennyibe az eszpresszó. Elmondása szerint Mexikóból importálják a kávét, amit a baristák óriási műgonddal készítenek el. És hozzátette, az ár digitális ártáblán volt kiírva. 

A bűnös
A bűnös eszpresszó
Forrás:
Facebook / Ditta Artigianale

„Megbírságoltak, mert valaki megsértődött, amiért 2 eurót fizetett egy koffeinmentes kávéért. El tudod hinni?” – mondta.

„Elképesztő, hogy valaki annyira felbosszantja magát, hogy mozgósítja a rendőrséget, akik egy elavult törvény miatt megbüntetnek. Ezt a törvényt meg kell változtatni, a bárok és éttermek 99,9%-a megsértené" – folytatta mondandóját.

Egyébként Olaszországban az eszpresszó átlagára 1 euró körül mozog, de ebben emelkedő tendencia figyelhető meg, a világpiaci drágulás miatt sok bár emelt árat. A jövőben akár másfél eurót is elkérhetnek majd egy eszpresszóért. A Ditta Artigianale megnyitásakor 2013-ban adta ennyiért az italt. A tulaj elmondása szerint kapott már emiatt hideget-meleget, de ilyen reakció még sosem fordult elő. 

Szerinted is sok a 770 forint egy eszpresszóért?