Itt a bodzaszezon, most érdemes elkészíteni ezt a különleges desszertet, mutatom, hogyan kell!

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg liszt 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg mascarpone (v. túró)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 marék száráról lecsipkedett bodzavirág

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros..... keveréket, adjuk hozzá a bodzavirágot, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki muffinpapírral, vagy szilikonos formával, majd kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Vaníliás vajkrém hozzávalói:

  • 10 dkg vaj (teavaj)
  • 20 dkg mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét is. Ezután a vajkrémet töltsük nyomózsákba, majd ízlés szerint díszítsük vele a muffint. A muffin tésztája könnyű, és jól érződik rajta a bodzavirág íze. A vajkrémet ízlés szerint le is hagyhatjuk, de kár lenne érte, mert így együtt nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!