A kókuszos-epres tejberizs gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt, és kehelyben tálalva csodálatos a kinézete is!

Hozzávalók a kókuszos tejberizshez:

  • 20 dkg rizs
  • 6 dl kókusztej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Tejberizs elkészítése:

A rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a kókusztejet, és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és szép lassan főzzük puhára.

Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek. (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben)

Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Ezután kanalazzuk bele a fagylaltos kelyhekbe, vagy pohárba. (ebből a mennyiségből 3-4 pohárral lesz)

Hozzávalók az eperhez:

  • 50 dkg eper
  • 2 ek kristálycukor (v. barna cukor)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

Eper elkészítése:

Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, szórjuk meg a kristálycukorral (v. barna cukorral) a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd néha óvatosan megkeverve, pároljuk pár percig.

Ezután a poharakban lévő kókuszos tejberizsre kanalazzuk rá az epret, majd hagyjuk hűlni. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!