Az otthonfelújítások elsődleges célja gyakran a megfelelő komfort kialakítása, és az épület fűtési vagy szigetelési rendszerének korszerűsítése is. A padlófűtés utólagos kialakítása szintén egyre gyakoribb igény, ezért megosztunk néhány tudnivalót erről.

Milyen problémákba ütközhetünk felújítás során?

Felújításra szoruló lakások, épületek esetében nehezítő körülményként szolgál, hogy a már meglévő síkokhoz és belméretekhez szükséges alkalmazkodni. Az ablakok és ajtók alsó síkja meghatározza azt, hogy a leendő burkolat felső síkja pontosan hol foglal helyet. 

A régi épületeknél, ahol nem használtak megfelelő vastagságú esztrich és aljzatbeton rétegeket, felújítás során is nehézségekbe ütközhetünk. Ilyenkor ugyanis nem áll rendelkezésre elegendő vastagság, hogy új esztrich kerülhessen kialakításra. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a Cemix által forgalmazott önterülő aljzatkiegyenlítővel megoldást találhatunk a problémára!

A világ egyik legnagyobb épületgépészeti gyártója a REHAU Kft., valamint a Cemix Kft. összefogásával egy éveken át fejlesztett nagyszerű rendszer segíthet. Ennek köszönhetően kialakítható a lehető legalkalmasabb rétegrend, és nem kell lemondanunk az utólagos padlófűtés kialakításáról régi épületek esetében sem.

A módszer legnagyobb előnyei

Az eredeti rendszer továbbfejlesztett változatát RAUTHERM SPEED plus renova névre keresztelték. Ez a módszer jelentősen meggyorsítja és leegyszerűsíti a technológia elhelyezésének folyamatát. Az alátétlemez alsó részén öntapadós technika segítségével, felső részén pedig tépőzáras módszerrel rögzíthető a csőhálózat.

A rendszer azért is előnyös, mert a teljes rétegvastagsága mindössze 30 és 40 mm közé esik, 10 mm-es csőtakarással. Emellett igen ideális a hőeloszlás, mely a gipszes alapanyag kiváló hővezető képessége miatt alakul így.

A rendszer használata során külön aljzatkiegyenlítés sem szükséges a burkolási munkálatok előtt, valamint akár már meglévő burkolatra is kialakítható a technológia. 

Mivel a gipszes kötőanyag remek hővezető képessége miatt jobban köt a cementnél, jóval hatékonyabban képes kiegyenlíteni a szerkezeten belüli hőterhelés miatti feszültségeket is. A nagy húzó- és hajlítószilárdság miatt pedig jóval vékonyabb rétegben is véghezvihető a rétegképzés a cement-esztrichekkel ellentétben.

Ezért hasznos a padlófűtés

A padlófűtést azért is választják egyre többen, mert energiatakarékos, környezetbarát, és egyenletesebb hőelosztásra képes a hagyományos radiátorokkal ellentétben. Emellett igen helytakarékos megoldásként szolgál, így a belső terek esztétikusak maradhatnak.

Látogass el a Cemix weboldalára, és olvass további nagyszerű felújítási és kivitelezési megoldásokról! Szerezd be a szükséges anyagokat a széles kínálatból, hogy minőségi termékekkel láss neki a munkálatoknak!