Egyik kedvenc salátám ez a finom kelbimbósaláta, melynek elkészítéséhez még minden hozzávalót be tudunk szerezni a piacon vagy éppen a kedvenc zöldségesünknél.

Az egész salátakészítés nem tart bő fél óránál tovább, és már élvezhetjük is az ízek harmóniáját. A sütés közben megkaramellizálódott kelbimbóhoz nagyon jól illik a roppanós mogyoró és a kissé savanykás gránátalma. Tálalhatjuk ízlés szerint melegen vagy épp hidegen, csak így önmagában, esetleg egy szelet sült hús mellé köretként.

Forrás:
Kard Éva

Kelbimbósaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál cukor (vagy édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés: A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (vagy ízlés szerint más olajjal), és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalmamaggal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

Ízlés szerint tálalhatjuk melegen vagy éppen hidegen is.

Forrás:
Kard Éva
Forrás:
Kard Éva