Írd be, mit keresel:

Kelbimbó különlegesen, színes salátában

Egyik kedvenc salátám ez a finom kelbimbósaláta, melynek elkészítéséhez még minden hozzávalót be tudunk szerezni a piacon vagy éppen a kedvenc zöldségesünknél.

Cookta - 2016.03.03.
Kelbimbó különlegesen, színes salátában

Az egész salátakészítés nem tart bő fél óránál tovább, és már élvezhetjük is az ízek harmóniáját. A sütés közben megkaramellizálódott kelbimbóhoz nagyon jól illik a roppanós mogyoró és a kissé savanykás gránátalma. Tálalhatjuk ízlés szerint melegen vagy épp hidegen, csak így önmagában, esetleg egy szelet sült hús mellé köretként.

Forrás:
Kard Éva

Kelbimbósaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál cukor (vagy édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés: A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (vagy ízlés szerint más olajjal), és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalmamaggal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

Ízlés szerint tálalhatjuk melegen vagy éppen hidegen is.

Forrás:
Kard Éva

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.