Írd be, mit keresel:

Édes program: jön a Macaron Nap

Idén már 5. alkalommal ünneplik meg Magyarországon a macaronok világnapját, ami március 20-án van minden évben, épp a tavasz hivatalos érkezésének előestjén.
Cookta - 2016.03.18.
Édes program: jön a Macaron Nap

A Macaron Nap (Jour du Macaron) Pierre Hermé francia sztárcukrász ötlete alapján 2005 óta édes ünnep Franciaországban, amihez New York, Tokió és 5 év óta Budapest is csatlakozott. Idén az Akvárium Klub lesz az esemény helyszíne, ahol cukrászok és amatőr macaronkészítők kreációit is bemutatják, sőt meg is versenyeztetik.

Az idei Macaron Nap érdekessége, hogy a Francia Kamara segítségével Pierre Hermé és Laduréé macaronok is kóstolhatóak lesznek majd – limitált mennyiségben. A nemzetköziség jegyében élő kapcsolásban láthatják az érdeklődők a torontói és a New York-i Macaron Day eseményeit.

Forrás:
iStock

Az eseményen szakmai zsűri választja ki az idei év legjobbjait, a Macaron Versenyben a kiállítók nevezik legjobbnak tartott macaronjaikat kétféle ízben, és eldől idén is, hogy melyik cukrászdáé lesz az Év Macaronja díj.

A versenyzők és résztvevők:

  • Desszert.Neked
  • SUGAR! shop & confectionary
  • Bolka Bonbon
  • Mészáros Cukrászda
  • Vanilin Cukrászda
  • Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda
  • Audrey & Henry – Maître Artisan Confiseur
  • Viator Apátsági Étterem, Pausa
  • Le Sucré-sweet manufacture, Szlovákia
  • Cake Shop Budapest

Az édességek mellett családi programokkal is készülnek a szervezők, macaronok ihlette koktélok, illatok, ruhák és ékszerek is helyet kapnak az ünneplésben.

További információ >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.