Írd be, mit keresel:

3 kihagyhatatlan @sütizős @hely Budapesten

Hétvégék és ünnepnapok kedvenc programja egy kis séta a városban, utána pedig süti és kávé egy remek helyen. Megmutatjuk a kedvenceinket, ahol klasszikus és modern süteményeket is találtok, Pesten és Budán.
Cookta - 2016.03.20.
3 kihagyhatatlan @sütizős @hely Budapesten

La Mimosa

Egy kis séta a Duna partján, játszóterezés vagy kutyázás a Szent István parkban, utána egy forró csoki vagy kávé ebben a csöppnyi La Mimosa cukrászdában igazi felüdülés. Ha éhesek vagyunk, izgalmas napi leveseikkel kibélelhetjük a gyomrunkat, de tartogassunk helyet a sütiknek, mert egyszerűen káprázatosak. Ez a hely ráadásul kutyabarát, de nemcsak annyiban, hogy vizestálat tesz ki a bejárathoz, hanem ajándék kutyakekszet és nyáron májkrémes kutyafagyit ajándékoz a betérő vendégei négylábú kedvencének.

Kutyafagyi :)

Kutyafagyi 🙂
Forrás:
La Mimosa Facebook-oldal

Kedvencünk a belga krémes, ami attól belga, hogy a hagyományos francia krémeshez képest még belga csokis réteg is van benne, nyáron pedig kihagyhatatlan a tokajiaszú-fagylalt, amiben az aszúban kövérre nőtt hatalmas aranymazsolák figyelnek.

Belga krémes

Belga krémes
Forrás:
La Mimosa Facebook-oldal

Major Cukrászda

Egy tündéri kis cukrászda Buda egyik csendesebb utcájában. A legjobb fagyikat készítik, és a mézes-diós milotai országtortát is nekik köszönhetjük, de az idei versenyben is szerepelnek. A kelt és leveles tésztáik is mesések, a klasszikus és modern desszertjeiket is érdemes kipróbálni a Major Cukrászdában. Mindig játszanak, kísérleteznek, kipróbálnak – érdemes tesztelni az újításaikat. Azért is szeretjük őket, mert figyelnek a szezonalitásra, és mert nagyon szép tortákat is csinálnak, hihetetlen kreativitással. Ja, és mentes sütik is vannak!

Sokféle kis és nagy torta készül itt, szépek, viccesek, kedvesek, kreatívak

Sokféle kis és nagy torta készül itt, szépek, viccesek, kedvesek, kreatívak
Forrás:
Major Cukrászda Facebook-oldal

Kedvencünk a csokimousse-tortácskájuk, amiben persze van egy kis friss gyümölcs is a nagyon krémes és brutális csoki közepén, illetve nyáron a fagyi. A klasszikusok mellett itt is újítanak, az aszalt paradicsomos kenyérfagyi is jó volt, de a Snickers – csokis-karamellás-földimogyorós – mindent visz…

Csokimousse-desszert

Csokimousse-desszert
Forrás:
Major Cukrászda Facebook-oldal

Centrál Kávéház

Csodásan elkészített klasszikusok és remek, izgalmas újítások találhatóak a legendás irodalmi kávéház cukrászpultjában. A kihagyhatatlan hazai dobos, Esterházy, Rákóczi-túrós és a Monarchia Közép-Európa-szerte kedvelt Sacher tortája szerintünk itt a legjobb a városban, de macaronban is erősek: a klasszikus gyümölcsös és kávés, csokis macaronok mellett fehér szarvasgombával ízesített macaronjuk is világbajnok. A franciás desszerteket több saját kreáció is képviseli, különleges formákkal, izgalmas textúrákkal, különleges minőségben. A kávé is remek a Centrál Kávéházban – békebeli kávéházi hangulattal társítva.

Dobostorta

Dobostorta
Forrás:
Centrál Kávéház Facebook-oldal

Kedvencünk a dobostorta, ami a legtöbb helyen száraz piskóta és érdektelen csokikrém, de itt végre megérjük, miért is ekkora klasszikus a ropogós tetővel ellátott sütemény, káprázatos! Meglepő és nagyon pozitív a kávéház figyelmessége, a gluténmentes és cukormentes gyümölcsös túrótorta, ami nyírfacukorral készül, könnyű, réteges finomság, és a vékony kakaós piskóta sem tartalmaz lisztet – de egy pillanatig sem érezzük, hogy bármiről is lemondanánk –, teljes boldogság ez a desszert!

Gyümölcsös túródesszert

Gyümölcsös túródesszert
Forrás:
Centrál Kávéház Facebook-oldal

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.