Írd be, mit keresel:

A macaron-mizéria

A macaron rendkívül egyszerűnek tűnő édesség, tulajdonképpen egy mandulás habcsók egy kis krémmel megtöltve, gondoljuk elsőre. Pedig igen nagy tapasztalatot és precizitást igényel a készítése.
Cookta - 2016.03.20.
A macaron-mizéria

A színes kis macaron akkor tökéletes, ha egyszerre roppanós és krémes, nem túl édes, és izgalmasan párosulnak benne az ízek. Elkészítése roppant nehéz és körülményes, ráadásul előállításához számos feltételnek kell megfelelni. A minőségi alapanyagok (pihentetett fehérje, kellően finom mandulaliszt), a megfelelő konyhai eszközpark (cukorhőmérő) és az ideális konyhai feltételek (hőfok, páratartalom) mellett nem árt, ha egy kis konyhai gyakorlattal is rendelkezünk, mielőtt nekiállunk a falatnyi színes bohóság elkészítésének.

Forrás:
iStock

Ha minden adott, kellően imádjuk a macaront és megfelelően motiváltak vagyunk, akkor viszont számtalan út áll előttünk. A különféle természetes és mesterséges ételszínezékekkel a szivárvány összes színét puszedlibe süthetjük, a krémeket is kedvünk szerint színezhetjük és ízesíthetjük.

Maga a „csók” is ízesíthető, így izgalmas tészta-krém párosításokat kísérletezhetünk ki. A klasszikus gyümölcsös ízvilág mellett kreálhatunk kávés, csokoládés, matcha teás, pisztáciás, karamelles ízesítésű finomságokat is, a krém lehet vajas, tejszínes, de kerülhet a macaronba sűrű lekvár vagy akár zselé.

Forrás:
iStock

Bár sokáig csak édes változatai voltak, manapság egyre többen készítenek sósra hangolt macaronokat, ebben a műfajban kedvelt a sós karamellás, a mogyoróvajas vagy a csilis macaron. Mivel ez a sütemény rövidebb ideig eláll, így ajándékba, ünnepi alkalmakra nyugodtan elkészíthetjük előre is.

A macaron története >>

A macaron után a legdivatosabb desszertek >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.