Írd be, mit keresel:

Napi 2 liter vizet inni gyerekjáték egy kis trükkel!

A legtöbben kevés vizet iszunk, pedig pontosan tudjuk, hogy legalább napi 2 literre szüksége van a szervezetünknek az egészséges működéshez. Mutatunk egy trükköt, amivel könnyen rászokhat bárki a megfelelő folyadékfogyasztásra!

Cookta - 2016.03.22.
Napi 2 liter vizet inni gyerekjáték egy kis trükkel!

Még aki ülőmunkát végez és városi életet él, annak is szüksége van legalább 2 liter vízre naponta, akik pedig mozognak, sportolnak, fizikai munkát végeznek, azoknak még ennél is többre. Fontos, hogy tiszta vizet vagy olykor citromos vizet, herbateát, cukormentes italt fogyasszunk, mégpedig egyenletesen elosztva a nap folyamán.

Forrás:
iStock

2 liter = 10 pohár. A napi rutinunkhoz, ritmusunkhoz érdemes elosztani a 2 liter vizet 10 pohárba, és érdemes rászoktatni a szervezetet, hogy mikor iszunk meg belőle egy-egy pohárral. Csak az első héten kell odafigyelni, utána már automatizmussá válik!

  • 1. ébredés után, felkeléskor
  • 2. reggelihez, reggeli kávéhoz
  • 3. munkakezdéskor
  • 4. délelőtti kávézáskor
  • 5. ebéd előtt
  • 6. ebéd után
  • 7. délutáni kávé, uzsonna mellé
  • 8. munka végén, indulás előtt
  • 9. hazaérkezéskor
  • 10. lefekvés előtt

Forrás:
iStock

Ezzel meg is lennénk. És ha ehhez még hozzájön egy pohár gyümölcslé vagy turmix uzsonnára, tízóraira, egy tál leves ebédre vagy vacsorára, akkor nyugodtak lehetünk a folyadékfogyasztásunkkal kapcsolatban.

Figyelem! A kávé és a különféle alkoholos italok nem számítanak bele a folyadékmennyiségbe, mert ezek vizet vonnak ki a szervezetből!

Tudtad?

Agyunk 90%-a, testünk 60%-a víz, bőrünk pedig 7 liter vizet tartalmaz. A szervezet megfelelő működéséhez, a gondolkozáshoz, bőrünk rugalmasságának és feszességének megőrzéséhez is szükségünk van a sok folyadékra. Ne csak akkor igyunk, ha szomjasak vagyunk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.