A csokis sütikkel nehéz betelni, főleg, ha olyan egyszerűen elkészíthetők, mint ez a kívül ropogós, belül kissé ragacsos, nagyon falatka. Érdekessége a repedezett külső, amit egy kis porcukorral érdemes kihangsúlyozni.

Aki szereti a brownie-t, ezt a sütit is ki kell próbálnia. Semmilyen extra hozzávaló nem szükséges hozzá, ez a recept ráadásul csoki helyett kakaót használ, így biztos, hogy a polcon és a hűtőben minden megvan hozzá. Az összeállítás néhány perc, de pihentetni kell, enélkül ne készítsük!

Forrás:
iStock

Még egy fontos tudnivaló: ne süssük túl, mert kiszárad! Valószínűleg még túl lágynak tűnik a süti, amikor kivesszük a sütőből, de majd megszilárdul hűlés közben: kívül ropogós, belül olvadós lesz, ha betartjuk a sütési hőfokot és időt. Dobozba zárva akár egy hétig is eláll – már ha marad belőle...

A pöfeteg sütit ízesíthetjük is a kakaó mellett vaníliával, fahéjjal, kardamommal, reszelt narancshéjjal, szárított, őrölt gyömbérrel, akár egy kis durvára tört rózsaborssal vagy instant kávéval.

Forrás:
iStock

Csokis pöfeteg süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 6 dkg vaj
  • 2 közepes tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • porcukor a forgatáshoz

Elkészítés: A porcukor kivételével az összes alapanyagot egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük porcukorban, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben nőnek is, és kissé elterülnek.

Az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárdulhasson a külseje, és kellemesen ropogós legyen.

Forrás:
iStock

Csokikedvelőknek ajánljuk!

A csokoládé nap mint nap emberek millióit ejti rabul. Ez a könyv a legkiválóbb receptek csábító sokféleségét kínálja: ellenállhatatlan tortákat, ízletes süteményeket, válogatott meleg és hideg desszerteket, álomszerű pralinékat, bársonyos italokat... és a legnagyobb örömünkre valamennyi csokoládéból készül!

A felsorakoztatott finomságok mellől természetesen nem hiányozhat a részletes elkészítési útmutató és a díszítéstechnika fortélyainak bemutatása sem.