Írd be, mit keresel:

Brownie + cookie = brookie

Vannak sütemények, amelyek annyira kedveltek, hogy a kreatív konyhatündérek folyamatosan fejlesztik, alakítják. Nem tudjuk, hogyan született a brookie, vagyis a brownie és a cookie fúziója, mindenesetre meglehetősen ellenállhatatlan. Recept videóval!

Cookta - 2016.04.01.
Brownie + cookie = brookie

Természetesen Amerikából érkezik ez a süti is, ahogy a brownie és a cookie másik kereszteződése, a brownie cookie. Első készítője talán nem tudta eldönteni, hogy a két népszerű süti közül melyiket süsse, így rétegezte a kettőt, de az is lehet, hogy egyik gyereke brownie-t, a másik pedig ropogós cookie-t szeretett volna, és így oldotta meg, hogy mindkettőnek kedvében járjon. A legvalószínűbb viszont, hogy ötvözni akarta az omlós, olvadós brownie-t és a ropogós kekszet, hogy egy elképesztően gazdag és meglepő desszert szülessen.

Forrás:
iStock

Brookie

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg liszt
  • 5 dkg aprított mandula

A cookie-hoz:

  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • aprított csoki a tetejére (opcionális)

Elkészítés: A brownie-hoz a csokoládét a vajjal mikróban egy perc alatt megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást, elkeverjük, majd mehet bele a liszt és a mandula, alaposan összekeverjük, és egy kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.

A felső réteghez az olvasztott vajjal elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük, majd a brownie-rétegre kanalazzuk.

Megszórhatjuk durvára vágott csokival, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.