Írd be, mit keresel:

3 street food hely, amit érdemes kipróbálni

Az elmúlt néhány évben a gyorséttermek szinte bevették egész Budapestet. Sokak számára egyenesen megváltás ebédidőben a „take-away”, a gyorsétterem és a street food. De mi van akkor, ha már unjuk a McDonald’s és a kínai kínálatát? Íme három remek gyorsétterem, ahol nemcsak fantasztikus ételt kínálnak, de maga a hely is hangulatos.

Cookta - 2016.04.08.
3 street food hely, amit érdemes kipróbálni

1. Street Food Karaván

Ha fast food (gyorséttermi étel), akkor mindenképpen beszélni kell a street foodról. Ebbe a kategóriába tartozik minden olyan étel, amit utcán ehetünk, kézből, nem kell hozzá evőeszköz, csak a két kéz. Hamburger, lángos, gyros és társai. A tökéletes lelőhelye ennek a fajta ételnek a Karaván udvar. A Kazinczy utca 18. alatt található rejtélyes kis udvar rengeteg bódéból áll, ahol finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatunk, a jelige: „Life is short, eat more”. A kínálatból nehéz kiválasztani, hogy mit együnk, de az biztos, nem maradunk éhesek. Két kiemelkedő kioszk is bővíti az udvar fényét, a híres hamburgeres Zing burger és a rántott sajtok aranybányája, a Paneer, de megtalálható még a Mangalica és Társai Húspatika, a Nyakleves, a Lángos Máshogy és egy italbár is, ha jólesne egy fröccs az ebédhez.

A vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk, mert a Paneer sajtrengeteget kínál minden formában, akár hús nélkül, akár kis baconnel, szóval nem csak vegáknak készül rántott sajt.

Nemcsak az ételek fantasztikusak az udvarban, hanem a hangulat is rendkívüli. Így ha az esti buliba vagy épp hazafelé menet ennénk valamit, irány a Karaván udvar, ami hajnali kettőig nyitva áll. Főleg tavasztól őszig jó választás ez a hangulatos udvar, a belvárosban kihagyhatatlan!

Bővebb információ >>

Facebook >>

Forrás:
Karaván-udvar Facebook-oldala

2. Petra’z

Ha gyors, nem lehet egészséges? Nem igaz! A Petra’z igenis kivétel, hiszen kizárólag friss és egészséges alapanyagokból készít olyan ételeket, amelyek a legtöbb fast food étteremben megtalálhatóak, kezdve a hamburgertől a csokis palacsintáig.

Ha egészséges, nem lehet finom? Ezt is meg tudjuk cáfolni, hiszen az egyik legjobb gyorsétterem: modern, barátságos hangulatú, a fiatalos, közvetlen kiszolgálásnak köszönhetően nem lehet itt mosoly nélkül megmaradni.

Az adagok nem kicsik és nem is nagyok, pont akkorák, amitől jól lehet lakni, sőt elgondolkodtató, egy „Quick bowl” (gluténmentes egytálétel) után belénk fér-e még egy desszert. Nem utolsó tényező az sem, hogy a Petra’z egy olyan étterem, ahol minden ételt megtalálható gluténmentes, laktózmentes változatban is, tehát nem kell étteremről étteremre járni, hogy táplálékérzékenység esetén finom és tartalmas ételt kapjunk.

A protein pancake és a zabpelyhes túrógombóc is nagyon finom, és nem csak a bodybuilderek kedvence. Egészséges és kellemes, kismamák, gyerekek és idősebb vendégek is kedveik a szénhidrátban szegény desszerteket. Aki a Béke út környékén jár, érdemes kipróbálni a helyet!

Bővebb információ >>

Facebook >>

Forrás:
Petra'z Facebook oldala

3. Bellozzo

Az olasz konyha mindig és mindenhol mindenki kedvence. Furcsa, de Budapest belvárosában, az Oktogon hatalmas kereszteződésében is megtapasztalhatjuk az igazi „mamma mia” érzést, mégpedig egy gyorsétteremben. Akár reggeli, akár ebéd vagy vacsora, nyugodt szívvel ajánljuk a Bellozzót. Olyan a hangulata, mint egy tengerparti üdülőé, ahol szinte érezzük a bőrünkön a forró napsugarakat, köszönhetően a kék-fehér csempéknek és a fabútoroknak, de legfőképp a perzselő, mindig friss hangulatnak.

„Hol kapom meg az ételt? Firenzében?” – Majdnem. 🙂 A kiválasztott menüt egy városnál vehetjük át, de ijedségre semmi ok, annyira nem kalandos az utazás, hiszen csak az adott városnál kell keresni, az éttermen belül – egyszerű, ötletes és csöppet sem unalmas.

Választékból sincs hiány, a szénhidrát minden formában megtalálható, ráadásul kizárólag olasz összetevőkből élvezhetjük az ízeket. Aki nem ismeri kellőképpen a tészták, pizzák, desszertek olasz megfelelőjét, itt megbarátkozhat velük.

Miután jóllakottan útnak indulnánk a mi kis Budapestünkre, még mielőtt a zajos Oktogon aszfaltjára lépnénk, az ott dolgozók hangosan és barátságosan búcsúznak el tőlünk, remélve, hogy hamarosan visszatérünk, és újra a forró Olaszországba esszük magunkat.

Bővebb információ >>

Facebook >>

Forrás:
Belozzo Restaurant Facebook oldala

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.