A saláta finom, egészséges és diétás, de nem mindegy ám, milyen öntettel locsoljuk meg. Ha figyelünk a kalóriákra, érdemes az olajos öntetet lecserélni, ehhez mutat Jamie Oliver videón egy remek receptet.

Friss, ropogós zöldségek, telis-teli vitaminnal és rosttal, már csak egy zsírszegény, kevés kalóriát tartalmazó, mégis krémes, fűszeres salátaöntet kell hozzá.

Forrás:
iStock

Íme Jamie receptje:

Zöldfűszeres-fokhagymás salátaöntet

Hozzávalók:

  • 50 dkg 0%-os natúr joghurt
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kis csokor bazsalikom vagy koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csilipaprika
  • 2 evőkanál fehérborecet vagy 1/2 citrom leve
  • kevés reszelt citromhéj

Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, fél perc alatt összeturmixoljuk. A friss zöldsalátát, rukkolát, galambbegysalátát, bármilyen kedvünkre való friss zöldséget tányérba rendezünk, és 2-3 evőkanálnyi öntettel meglocsolva fogyaszthatjuk is. A salátaöntet lezárva a hűtőben néhány napig eláll.