Írd be, mit keresel:

Retró desszert, avagy a @10 @perces citromos joghurthab

Valamikor réges-régen, amikor még nagyon kevés kész finomság volt kapható, a túrórudi és a mazsolás túrókrém mellett megjelent a hűtőpultban a joghurthab. Citromos és epres változatban. Imádtuk, bár valószínűleg elég sok aromát és adalékot tartalmazott. Elkészítettük most házilag a citromos joghurthabot: pofonegyszerű, gyors és abbahagyhatatlanul finom!

Nevezhetjük retró desszertnek, de valójában örök klasszikus a joghurthab, amit bármilyen gyümölccsel, gyümölcspürével ízesíthetünk. Az elkészítése néhány perc, és csupán 5-6 alapvető hozzávaló szükséges hozzá, mégis egy légiesen könnyű, friss, krémes desszert a végeredmény.

Kiváltképp tavasszal és nyáron esik jól a sütés nélküli, üde, krémes desszert, főleg ha frissítő, kissé savanykás. A citromos joghurthab éppen ilyen, igaz, nem ehetjük azonnal: egy kis türelemre van szükség, amíg a hűtőben elnyeri tökéletes állagát.

Cookta - 2016.04.18.
Retró desszert, avagy a @10 @perces citromos joghurthab

Forrás:
iStock

Ha pusztán a hab kevés lenne, elegáns és izgalmas pohárkrémmé is változtathatjuk, ha a hab alá egy kis kekszmorzsát szórunk vagy piskótát tördelünk, a tetejére pedig gyümölcsöket teszünk tálaláskor. Joghurthabra fel!

Citromos joghurthab

Hozzávalók:

  • 25 dkg görög joghurt (vagy sima sűrű natúr joghurt)
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1,5 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag zselatin fix
  • 8-10 dkg porcukor

Elkészítés: A citrom héját egy tálba reszeljük, hozzáfacsarjuk a levét, beleöntjük a görög joghurtot és a porcukrot, alaposan összekeverjük. A hideg tejszínt verni kezdjük, amikor már kissé habos, fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és majdnem kemény habbá verjük. A citromos joghurtba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön, majd poharakba porciózzuk. Hűtőben 3-4 órát pihentetjük, hogy kellően megdermedjen, összeálljon.

A poharakba tehetünk alá kekszmorzsát, piskótát, tetejére gyümölcsöt, de tökéletes egy kis kókuszreszelékkel meghintve, citromkarikával díszítve is.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.