Írd be, mit keresel:

Kedvenc lesz e kellemes epres desszert!

Eszperente epres recept, remek desszert, egyelek meg! Na jó, nem játszunk tovább, hanem mutatunk egy nagyon selymes, ellenállhatatlan epres pohárkrémet, természetesen az egyszerű, de nagyszerű kategóriából, mert eperből sosem elég!

Joghurt és gyümölcs – jó páros, hát még egy kis tejszínnel gazdagítva, egy kis vaníliával fűszerezve. Könnyed, habos, krémes, önmagában is tökéletes, de csinos pohárkrémmé is átlényegíthetjük, ha egy kis kekszmorzsát vagy piskótát teszünk a poharak aljára, erre kerül a könnyű hab vagy mousse, erre pedig extra tejszínhab és egy kis gyümölcs.

Cookta - 2016.04.26.
Kedvenc lesz e kellemes epres desszert!

Forrás:
iStock

Az eper helyett természetesen használhatunk bármilyen bogyós gyümölcsöt, nagyon finom szederrel, málnával, de akár ribizlivel, sőt sárgabarackkal is. Akár fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthetjük, ebben az esetben a felengedett gyümölcsöt alaposan csepegtessük le felolvadás után, hogy ne áztassa el a habot.

Akit zavarnak a magok, a gyümölcspürét passzírozza át: az epernél szerintünk nem szükséges, a málnánál határeset, a szedernél és a ribizlinél mi biztosan passzíroznánk.

Forrás:
iStock

Joghurtos epermousse

Hozzávalók:

  • 35 dkg eper
  • 25 dkg görög joghurt
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 3 lap zselatin
  • 2 dl tejszín

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, darabokra vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az eperpüréhez adjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd egy forralóedényben felmelegítjük, majdnem forrásig, ekkor levesszük a tűzről, beletesszük a kinyomkodott zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. Az eperpüréhez keverjük a hideg joghurtot, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Közben a tejszínt habbá verjük, majd az epres joghurtba forgatjuk. A krémet poharakba porciózzuk, és néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tejszínhabbal, eperrel díszítjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.