Ezt az egyszerű és gyorsan elkészíthető fogást a harmincperces receptek csoportjába sorolnám, így a munkából hazaérve pikk-pakk összedobhatjuk. A saláta is percek alatt elkészül, és a mozzarellának sem kell sok idő ahhoz, hogy a panír ropogósra süljön.

Ha kicsit előrelátóak vagyunk, a sajtot korábban be is panírozhatjuk, majd a fagyasztóban tárolhatjuk sütésig, így bármikor gyors segítség lehet a sietős napokon.

Forrás:
Kard Éva

A spárgát nem tudjuk megunni, szezonban elég gyakran kerül nálunk az asztalra sokféle változatban. Most saláta készült belőle, sárgarépával, amihez nagyon jól illik a kapros dresszing, így aztán én nem sajnáltam, és bőségesen szórtam is hozzá.

Forrás:
Kard Éva

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával

Hozzávalók a salátához:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor kapor
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só

Elkészítés: A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót és az apróra vágott kaprot (ízlés szerint tehetünk több mézet vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük).

Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók a rántott mozzarellához:

  • 2 golyó mozzarella (nagy)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

  • őrölt színes bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be a következő módon: minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot óvatosan helyezzük bele. Addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. (Átfordításnál ne szúrjunk bele villát, sőt nagyon vigyázzunk, óvatosan fordítsuk át, ne sérüljön a bunda, mert akkor kifolyik a sajt!)

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.