Írd be, mit keresel:

Szuperegészséges reggelik @korán @kelés @nélkül!

Sokan nem reggelizünk, inkább megspóroljuk az elkészítését, hiszen annyival is többet durmolhatunk. Aztán a nagy kapkodásban csak bedobunk egy kávét indulás előtt, és persze az irodában - nem sokkal az ebéd előtt – jövünk rá, hogy farkaséhesek vagyunk. Nem tanulunk a hibáinkból, igaz?

Pedig reggelizni egészséges dolog, pláne ha egészséges reggelit eszünk! Oké, nem fér bele az elkészítése a reggeli hajtásba. De ki mondta, hogy mindenképp reggel készítsük el ezeket az egészséges fogásokat? Készüljünk elő!

Cookta - 2016.05.06.
Szuperegészséges reggelik @korán @kelés @nélkül!

Készítsünk quiche-t!

Nem olyan macerás, mint amilyennek hangzik. Este összeállítjuk, reggel pedig – amíg készülődünk – csak bedobjuk a sütőbe, de akár este is megsüthetjük, reggel már csak fel kell melegíteni. Ha ebédre is jut belőle, hálát adunk majd magunknak a munkahelyen.

Jöjjön a zabpehely!

Este egy üvegbe készítsük be a zabpelyhet tejjel, gyümölcsökkel, fűszerekkel, vagy akár a most olyan divatos chiamaggal. Az éj leple alatt, amíg mi szundikálunk, el is készül a reggeli fogás. Ha befőttes üvegben készítjük, akár munkába menet is elfogyaszthatjuk!

Forrás:
Flickr – www.haaijk.nl

Ropogtassunk házi granolát!

Ez a reggeli is – az előzőhöz hasonlóan – zabpehelyből készül. Annyi különbséggel, hogy itt nem áztatjuk, hanem sütőben sütjük. Ezt a ropogós reggelit érdemes dióval, mogyoróval és egyéb csonthéjasokkal, olajos magvakkal összekeverni, majd ezekkel együtt ropogósra sütni a sütőben. Reggel már csak pár szem gyümölcsöt és egy kis joghurtot kell hozzáadnunk, és kész is a mennyei fogás.

Nektek melyik nyerte el a tetszéseteket?

(Via: aol, fotó: flickr)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.