Írd be, mit keresel:

@Mediterrán @tepsis @csirke – egyszerűen nagyszerűt!

Mindig jól jön egy gyors és egyszerű fogás, amit mindenki szeret. A csirkemell és a mozzarella ehhez jó alap, a mediterrán fűszerekkel pedig nem lehet mellényúlni!

Hétköznap vacsorára ideális ez a remek fogás, amihez elég 5 perc előkészítési idő, vagyis effektív munka, a többi pedig a sütő dolga. Mivel nagyon finom a végeredmény, hétvégi asztalon is megállja a helyét – gazdagítható cikkekre vágott hagymával, másféle sajttal, baconnel. Az alaprecept gyerekeknek, diétázóknak is tökéletes.

Cookta - 2016.05.09.
@Mediterrán @tepsis @csirke – egyszerűen nagyszerűt!

Forrás:
iStock

Amíg megsül a csirkemell, párolhatunk mellé egy kis rizst – vagy kipróbálhatjuk a 3 gyors köretalternatíva egyikét, de valójában elég mellé egy friss, gazdag saláta zöldsalátával, felkockázott uborkával, reszelt répával, pesztós-joghurtos öntettel.

Mediterrán tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 golyó mozzarella
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 0,5 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót, meglocsoljuk az olajjal, majd alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova kerüljön. Pihenni hagyjuk, míg félbevágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk vagy cafatokra tépdeljük a mozzarellát.

Egy sütőtálba öntjük a fűszeres csirkét, egyenletesen rászórjuk a paradicsomot, majd a sajtot is.

180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

Forrás:
iStock

Több mint 700 hamisítatlan olasz recept

A konyhában a háziasszonyok legnagyobb segítője minden bizonnyal a sütő. Segítségével nincs gondunk az állandó kevergetésre, forgatásra, csak előkészítjük és összeállítjuk az ételt, a többit pedig elvégzi helyettünk ez a csodás háztartási gép. Mialatt pedig konyhaművészetünk legújabb remekműve elkészül, időt spórolva elvégezhetünk valami más feladatot, esetleg átlapozhatjuk a kedvenc magazinunkat. A sütőből áradó ellenállhatatlan illatok már jóval az étkezés előtt meghozzák az étvágyunkat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.