Írd be, mit keresel:

5 izgalmas salátaöntet pofonegyszerűen

Boldogság, hogy beindult a zöldségszezon, és rengeteg friss salátaalapanyagot találunk a piacon, amit variálhatunk kedvünkre. De nem árt a változatosság a salátaöntetben sem: a olaj-ecet páros mellett mutatunk öt remek dresszinget – videóval.

Cookta - 2016.05.13.
5 izgalmas salátaöntet pofonegyszerűen

A franciák kedvenc salátaöntete a vinaigrette, ami olaj, borcet, mustár és só keveréke alapesetben. Az arányokkal és a fűszerezéssel persze lehet és érdemes is játszani, és még tovább is gondolható a dresszing-repertoár, hogy igazán izgalmas és finom salátákat készíthessünk.

1. Avokádó-vinaigrette

Krémes és kellemes: 1 evőkanál mustárt 3 evőkanál ecettel, sóval és borssal keverjünk el, adjunk hozzá egy puha, felkockázott avokádót és 1 finomra vágott kis salátahagymát, keverjük pépesre, végül 5 evőkanál olívaolajjal selymesítsük.

2. Zöldfűszeres vinaigrette

Friss és illatos: maréknyi friss petrezselymet, mentát és bazsalikomot finomra vágunk, hozzáadunk 3 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál fehérborecetet, ízlés szerint sót, majd elkeverjük.

Forrás:
iStock

3. Grépfrútos vinaigrette

Pikáns és csípős: 2 dl grépfrútlét a felére beforralunk, hagyjuk kicsit hűlni, amikor langyos, hozzákeverünk 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál fehérborecetet, 1 evőkanál mustárt és 1 csipet őrölt chilit.

4. Fokhagymás vinaigrette

Vadóc és karakteres: 1/2 evőkanál mustárt sóval és borssal kikeverünk, hozzáadunk 3 evőkanál balzsamecetet, 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál repceolajat és 1 gerezd fokhagymát finomra vágva, majd alaposan kikeverjük.

Forrás:
iStock

5. Málnás vinaigrette

Gyümölcsös és édes: 3 evőkanál napraforgóolajat, 1 evőkanál fehérborecetet, 2 evőkanál aprított mogyorót és 1 evőkanál málnadzsemet összekeverünk, majd ízlés szerint egy kis aprított snidlinggel, sóval és borssal ízesítjük.

A fenti öntetek elkészítését ezen a videón megtekinthetitek:

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.