Írd be, mit keresel:

A legropogósabb @bundás @csirkemell – csupán 1 evőkanál olajjal

A rántott, bundás, panírozott hús akkor a legfinomabb, ha jó vastag és ropogós a bundája, viszont nem olajos – a hús pedig omlós, kellemesen át van sülve. Nos ez a recept épp ilyen!

Az igazán ropogós bundához annyit kell csupán csalnunk, hogy a hagyományos zsemlemorzsát apróra tört kukoricapehelyre, vagyis corn flakesre cseréljük, amit fűszerezhetünk is egy kis petrezselyemmel. A hús nem lesz száraz, ennek pedig az a trükkje, hogy csíkokra vágjuk, így gyorsan átsül – ráadásul a bunda is több lesz – dupla haszon!

Gyorsan előkészíthető, utána pedig nem kell a konyhát büdösítő olaj mellett állnunk sütés közben: kétszer 15 perc alatt magától elkészül a sütőben. Salátával gyors vacsora, krumplipürével vagy grillzöldséggel akár ünnepi ebéd is lehet, de mártogatóssal is tálalhatjuk – kicsik, nagyok örömére. (Részletes recept a videó alatt.)

Cookta - 2016.05.18.
A legropogósabb @bundás @csirkemell – csupán 1 evőkanál olajjal

Csirkemellcsíkok ropogós bundában – sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 marék natúr corn flakes
  • 4-5 evőkanál liszt
  • kevés aprított petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk az olívaolajat, villával felverjük. A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és a tenyerünkkel lelapogatva vagy sodrófával morzsásra törjük, majd tálba tesszük, és egy kis sóval és aprított petrezselyemmel összekeverjük. A lisztet tányérba tesszük, az előkészített csirkecsíkokat megforgatjuk benne, majd áttesszük a tojásba, végül a corn flakes-morzsában is meghempergetjük.

Sütőpapírral borított sütőlapra rakosgatjuk a bebundázott csirkedarabokat, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd kivesszük, megfordítjuk a húsokat, és visszatoljuk újabb 15 percre.

Kedvünk szerinti körettel tálaljuk vagy mártogatóssal kínáljuk.

Forrás:
iStock

A csirkenuggets is hasonlóan finom, érdemes a receptet meglesni, kipróbálni >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.