Írd be, mit keresel:

Pizzatészta – csupán két hozzávalóból

A pizzánál csak egy jobb dolog van: a házi készítésű pizza. Mégis legtöbbször – ahelyett, hogy nekiállnánk otthon elkészíteni, inkább – rendelünk valahonnan.

Persze így jóval kevesebbet kell pepecselni a konyhában, mosogatni és még sorolhatnánk, de egyrészt még ezekkel együtt is nagyon megéri, másrészt nem feltétlenül kell vele olyan sokat bíbelődni, mint gondolnánk, hiszen a tésztáját még csak keleszteni sem kell feltétlenül.

Ez a recept most azoknak szól, akik éreznek hajlandóságot, hogy otthon készítsenek pizzát – vagy legalább ezt az említett kelesztés nélküli változatot.

Cookta - 2016.05.18.
Pizzatészta – csupán két hozzávalóból

Forrás:
flickr – Santi Villamarín

Hozzávalók:

  • 1 ½ csésze sütőliszt
  • 1 csésze zsíros görög joghurt

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az alapanyagokat, adjunk hozzá egy csipet sót, majd gyúrjuk ki – körülbelül 8 percig – egy lisztezett felületen. (Ha a tésztát túl nedvesnek, illetve ragacsosnak találnánk, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.)
Nyújtsunk belőle egy 12 cm-es kört, majd tegyük át egy tepsibe.
Kenjük meg olívaolajjal, és pakoljuk meg kedvünk szerint különböző feltétekkel.
Végül 230 fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig.

(Flickr – Thy Khue Ly)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.