Írd be, mit keresel:

Sport szelet, de süti!

Igazi retró csoki a Sport szelet, egyike azoknak, amelyek sosem tudnak kimenni a divatból. Vannak, akik az enyhén rumos aromájú csokiszeletet még süteménybe is beleálmodják – vagy egyenesen róla neveznek el sütit!

Ez a habos-csokis süti azért remek találmány, mert nem kell sütni, gyorsan összeállítható – de vigyázat, rá lehet kattanni! Receptbeküldőnk, Andrea lánya például a harmadik terhessége alatt állandóan ezt kívánta... És bár elég sokat felszedett, szerencsés alkatának köszönhetően gyorsan le is adta. No de jöjjön a recept!

Cookta - 2016.05.18.
Sport szelet, de süti!

Forrás:
Körtvélyessy Andrea

Sportcsoki-szelet

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl langyos tej
  • 25 dkg cukor
  • rumaroma
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 Sport szelet

Valamint:

  • 25 dkg négyszögletes háztartási keksz
  • 10 dkg csokoládé
  • 4 dl tejszín

Elkészítés: A margarint és a Sport szeletet megolvasztom mikróban vagy gőz fölött. A darált kekszet egy tálba öntöm, hozzáadom az olvasztott csokit és a margarint, a kakaót, a langyos tejet, a cukrot, a rumaromát és az olajat, és alaposan összedolgozom.

Egy 25 x 35-40 cm-es tálcára vagy tepsibe lerakom a háztartási kekszet, egyenletesen ráteszem a krémet, majd a 4 dl kemény habbá vert tejszínt.

A 10 dkg csokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztom, és a tejszín tetejére öntöm. 1-2 órát a hűtőben pihentetem, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálalom.

A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.