Írd be, mit keresel:

Egyetlen összetevő, amit soha ne hagyjunk ki a salátákból

A salátákat szinte lehetetlen elrontani. Egy csomó zöldség, grillezett csirkemell, sajt, egy jó kis salátaöntet, esetleg egy-két csonthéjas vagy bogyós gyümölcs, szeletelt avokádó - és kész is az ízletes, egészséges fogás.

De mielőtt a tálalásra esne a sor, egyvalamiről soha ne feledkezzünk meg – amire egyébként sokan hajlamosak vagyunk –, ez pedig egy csipet só!

Cookta - 2016.05.19.
Egyetlen összetevő, amit soha ne hagyjunk ki a salátákból

Forrás:
flickr – furtwangl

A sóra – még ha sokszor azt is halljuk, hogy nem egészséges – igenis szüksége van a szervezetnek, na meg a salátáknak is, hiszen így lesznek csak igazán jóízűek.

Igazi gourmand-ok még a sóval is variálhatnak. Használhatunk belőle tengeri sót, pehely sót, himalaja sót vagy akár ízesített változatot: a lényeg ugyanaz. Soha nem felejtsük ki a salátából.

Tudtátok, hogy a saláta a „salata” szóból ered, és szó szerint azt jelenti, hogy „sós”?

(Via: purewow, fotó: flickr – Stijn Nieuwendijk)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.