Írd be, mit keresel:

Ellenállhatatlan variációk francia pirítósra

Ismerünk olyanokat, akik jóval korábban kelnek fel munka előtt, hogy komótosan megreggelizzenek, majd jóllakottan induljanak a dolgukra. Meg persze olyanokat is, akik csak bedobnak egy bögre kávét, és üres gyomorral vágnak neki a napnak. Ők azok, akik hétvégére tartogatják a villásreggelit. Bármelyik csoportba is tartozzunk, a következő négy receptet érdemes kipróbálni, a hét bármely napján.

A francia pirítóst ehetjük csokoládékrémmel, pille-, azaz mályvacukorral, krémsajttal és szerecsendióval, bogyós gyümölcsökkel, tejszínnel és eperrel. Bármelyik mellett döntsünk is, nem fogjuk megbánni, ezt garantálhatjuk!

Cookta - 2016.05.23.
Ellenállhatatlan variációk francia pirítósra

Az alappirítóst a következőképpen készítsük el:

  • 4 tojás
  • 1 csésze tej (2,5 dl)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csipet só

Keverjük össze az összes hozzávalót, majd áztassuk bele a kenyeret, és olajon vagy vajon süssük aranybarnára egy serpenyőben. Ebből a mennyiségből – kenyérszeletektől függően – 8-10 darab jön ki.

Pirítós bogyós gyümölcsökkel

  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 2 csésze áfonya, málna és szeder
  • 2 evőkanál citromlé
  • ⅓ csésze kristálycukor
  • porcukor (a díszítéshez)

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a citromlevet, majd alacsony lángon főzzük addig, míg majdnem teljesen homogén nem lesz a mártás.
  2. Közben süssük meg a kenyereket.
  3. Ha megsültek a pirítósok, rétegezzük a kenyereket a mártással, végül dobáljunk a tetejére pár szem friss gyümölcsöt is, és díszítsük porcukorral.

A további recepteket, illetve a forrást itt találjátok!

(Fotó: flickr – bionicgrrrl)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.