Írd be, mit keresel:

@Villámgyors @csirkeragu olaszos hangulatban

A csirkemell remek alapanyag, gyorsan átsül, egy kis krémes szószban pedig ideális tésztához szószként, de akár egy kis párolt rizzsel is gyors alternatíva ebédhez, vacsorához.

Igazi villámfogás, amit mindenki szeret, kedvünk szerint ízesíthetjük lágyra vagy karakteresebbre, a gyerekek is szeretik – egy ilyen recept mindig jól jön. A recepthez mindössze 3 alapanyagra van szükség: ez a csirkemell (használhatunk pulykamellet is), a mascarpone és a fűszerek – valamint ízlés szerint köret.

A felkockázott csirkemellet 3-4 perc alatt lepirítjuk, majd a mascarponével és a fűszerekkel további 4-5 percig főzzük. A lényeg a fűszerezés: mivel a csirkemell és a mascarpone is semleges ízű, elképesztő lehetőségeink vannak a ragu stílusának, hangulatának megálmodására. Mehet bele bármilyen zöldfűszer – bazsalikom, kakukkfű, rozmaring –, zúzott fokhagyma, sőt akár aprított aszalt paradicsom, olajbogyó és reszelt parmezán – máris a mediterrán ízvilágnál járunk, de egy kis póréhagymával és szerecsendióval vagy zsályával és egy korty fehérborral franciás hangulatú fogást kapunk. Ha pedig egyszerűen curryt és egy kis római köményt adunk hozzá, keleties jelleget nyer az étel.

Cookta - 2016.05.24.
@Villámgyors @csirkeragu olaszos hangulatban

Forrás:
iStock

Mi most egy olaszos zöldfűszeres változatot készítettünk – főtt szélesmetélttel tökéletes fogás.

Mascarponés csirkeragu zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • aprított petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, a csirkét időnként megkeverve 3-4 perc alatt megfuttatjuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot és a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd mehet bele a mascarpone. Összekeverjük, és lefedve 4-5 percig pároljuk. Legvégül borsot őrölünk rá, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk az időközben kifőzött, leszűrt tésztával vagy más gyors körettel.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.