Írd be, mit keresel:

Hasznos trükkök burgonyához – a főzéstől az újramelegítésig

A krumpli az az alapanyag, ami minden háztartásban megtalálható, és rendszerint hetente többször is készítünk belőle valamilyen ételt. Nagy rutinnal pucoljuk, főzzük, sütjük és melegítjük. De vajon biztosan jól csináljuk?

Krumplikisokosunk következik, amiből megtudhatjuk, hogyan bánjunk vele úgy, hogy a maximumot hozhassuk ki belőle.

  • Mindig tegyünk sót a főzővizébe, így nemcsak hogy ízesebb lesz, de a burgonya héja sem fog megrepedezni.

  • A régi fajtát mindig hideg vízbe dobjuk, és csak azután főzzük, az újat pedig lobogó sós vízbe.

  • Ha megszurkáljunk a nagyobb szemeket, hamarabb megfőnek, ha sütésnél szurkáljuk meg, akkor nem fog kipukkadni a héjuk.

Cookta - 2016.05.27.
Hasznos trükkök burgonyához – a főzéstől az újramelegítésig
Így pucoljunk krumplit puszta kézzel

Így pucoljunk krumplit puszta kézzel
Forrás:
Flickr – Thomas Hawk
  • Sütés előtt főzzük meg félig, így hamarabb elkészül, sokkal finomabb lesz, az állaga pedig tökéletes – kívül ropogós, belül puha.
  • Ha sütés előtt lisztbe forgatjuk, sokkal ropogósabb lesz a burgonya kérge.
  • Ha a mikróban melegítenénk meg a főtt burgonyát, előtte spricceljük meg egy kevés vízzel, így nem szárad majd ki.
  • A sült krumplit úgy érdemes megmelegíteni, hogy egy gőzölgő lábos forró víz fölé tesszük, így nem szárad ki, és nem is keményedik meg.

Krumplis receptjeinket itt találjátok >>

(Fotó: flickr – Clemens V. Vogelsang)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Így a legváltozatosabb elkészíthető zöldség, nem véletlen, hogy világszerte a legnépszerűbb is. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetariánusok, húsimádók, fogyókúrázók, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.