Írd be, mit keresel:

Mediterrán cukkinis tészta krémesen

Az egyik legegyszerűbb fogás a cukkinis tészta, ráadásul a gyerekek is szeretik ebben a formában. A cukkini krémesre fő, nem kell sűríteni, pépesíteni sem.

A zsenge cukkini nagyon jól fűszerezhető, gyakorlatilag mindent elbír – de kevés is elég neki. Ehhez az olaszos recepthez csak fokhagymát, bazsalikomot és oregánót használok, és persze sót és borsot. A reszelés a titok: így a cukkini szósszá fő viszonylag rövid idő alatt.

Ritkán használunk tejterméket, de itt a parmezánnak nem tudtunk ellenállni: aki tejterméktől mentesen, vegán változatban készítené, sajt helyett szórjon a tetejére enyhén sós pirított szezámmagot, napraforgómagot – úgy is isteni!

Cookta - 2016.05.29.
Mediterrán cukkinis tészta krémesen

Forrás:
Színek és virágok blog

Cukkinis tészta

Hozzávalók:

  • 2 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 közepes cukkini
  • 1 csapott kiskanál szárított vagy friss bazsalikom
  • 1 csapott evőkanál szárított vagy friss oregánó
  • csipet só, bors
  • parmezán sajt
  • 50 dkg tészta

Elkészítés: Az olajat serpenyőbe öntjük, tűzre tesszük, beleaprítjuk a fokhagymát, kicsit átkavarjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Majd hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és egy csipetnyi sót is szórunk rá. Folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Ekkor beletesszük a fűszereket, és még főzzük 10 percig.

Közben a tésztát sós vízbe al dente megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a krémesre főtt cukkinivel.

Tálalásnál sajtot szórunk rá.

További fotók és receptek >>

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.