Írd be, mit keresel:

@Kínai @pirított @tészta – percek alatt, fillérekből

Mindenki ismeri a kínai sült tésztát, ami sajnos a legtöbb kínai étteremben egyenízű, leginkább sós és olajos, pedig egy változatosan elkészíthető, fűszeres, ízgazdag ételnek kellene lennie. Mutatjuk a házi változatot!

Lehet hóvégi olcsó étel, de gazdagabb, színesebb fogás is – attól függően, mit teszünk bele. A tészta, a szójaszósz, a hagyma és valamilyen káposztaféle mindenképpen kell bele – ez az alap, legolcsóbb változat, de már így is kellemes fogást készíthetünk. Emellett gazdagíthatjuk bármilyen zöldséggel, remek hozzá a sárgarépa, az újhagyma, a brokkoli, a fafülgomba vagy a bambuszrügy.

Cookta - 2016.05.30.
@Kínai @pirított @tészta – percek alatt, fillérekből

Forrás:
iStock

Gazdagíthatjuk lepirított elhabart tojással is, de ha nem ragaszkodunk a húsmentes változathoz, akkor természetesen tehetünk bele egy kis csirkemellet, de akár sertés- vagy marhahúst is, ínyencek kóstolják meg fokhagymás sült rákkal… Hosszabb lesz kissé az elkészítési idő, de tartalmasabb, ízesebb is a fogás.

A tészta is sokféle lehet: megfelel hozzá a spagetti, de rizstésztával vagy mungóbabból készülő üvegtésztával is készíthető – ez utóbbi kettőt lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert mindkettő gluténmentes.

Gazdagíthatjuk csirkemellel is

Gazdagíthatjuk csirkemellel is
Forrás:
iStock

Kínai pirított tészta (alaprecept)

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 25 dkg édeskáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 4 evőkanál világos szójaszósz
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés: A tésztához vizet melegítünk, sózzuk, és a spagettit feltesszük főni.

Az újhagymát karikákra, a megtisztított répát vékony csíkokra, a káposztát kockára vagy szálasra vágjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben vagy wokban, rádobjuk a káposztát, a répát és az újhagyma fehér részét, és 2-3 perc alatt átpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is, valamint a kétféle szójaszószt. A leszűrt tésztát is hozzáadjuk, és erős tűzön még néhány perceg pirítjuk – ezután azonnal tálaljuk, a tetejére szórva a félretett újhagyma zöldjét.

Költségesebb, de nagyon finom sült garnélával gazdagítva

Költségesebb, de nagyon finom sült garnélával gazdagítva
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.