A palacsinta általában gyerekek és felnőttek kedvence, semmilyen fajtáját nem kell nagyon tukmálni... Ráérős vasárnap reggelekre vagy sokgyerekes uzsonnára, szülinapi bulira azért érdemes egy kicsit izgalmassá, viccessé tenni. A díszítést akár a gyerekekre is rábízhatjuk!

Az eredetileg amerikai pufók pancake jóval kisebb és vastagabb, mint a mi hagyományos palacsinták. Kis sütőpor is kell a sűrű tésztába, de a recept rém egyszerű, a sütés pedig sokkal könnyebb, mint a nagy és vékony palacsinta esetében. Mutatunk 3 tálalási ötletet, utána pedig a tökéletes pancake tészta receptjét.

Bagoly-palacsinták: eperrel, áfonyával, banánnal és szeletelt mandulával
Bagoly-palacsinták: eperrel, áfonyával, banánnal és szeletelt mandulával
Forrás:
iStock
Halacska-palacsinta: banánnal, áfonyával, mandarinnal és kivi-hínárral
Halacska-palacsinta: banánnal, áfonyával, mandarinnal és kivi-hínárral
Forrás:
iStock
Bohóc-palacsinta: nyers és sült banánnal, eperrel, szőlővel, áfonyával és egy mosolynyi csokiszósszal
Bohóc-palacsinta: nyers és sült banánnal, eperrel, szőlővel, áfonyával és egy mosolynyi csokiszósszal
Forrás:
iStock

Pufók pancake

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, kézi habverővel simára keverjük. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat felhevítünk, és kisebb merőkanállal féltenyérnyi adagokat porciózunk. Amikor a tészta felszíne elkezd hólyagosodni, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Azon melegében tálaljuk gyümölccsel, de akár lekvárral, mézzel, juharsziruppal, nutellával vagy pudinggal.