Írd be, mit keresel:

Spárga, mint Pármában – sonkával és sajttal, olasz változatban

Elegáns és egyszerű, leginkább előétel, de könnyű vacsora is lehet egy buggyantott tojással kiegészítve. Pármában tényleg így készítik, hisz a spárga mellett csupán két odavalósi specialitásra van hozzá szükség: pármai sonkára és parmezánra.

Nem tartozik a kiadós vagy olcsó fogások közé, hiszen a forró, sós, tengeri szélben szárított pármai sonka és a hosszan érlelt kemény parmezán ára is húzós, viszont mindkettőből kevés kell: a sonkát hajszálvékonyra szeletelik, a sajtból is elég néhány forgács. Lehet másfajta sonkával és sajttal is próbálkozni, de akkor érdemes egy selymes besamelt készíteni hozzá, és azzal meglocsolva sütni össze a sonkaszeletbe csomagolt spárgasípokat.

Cookta - 2016.06.05.
Spárga, mint Pármában – sonkával és sajttal, olasz változatban

Forrás:
iStock

Ez az ínyenc fogás gyakorlatilag elronthatatlan, mert annyira egyszerű. Kihívást csak a spárga tisztítása jelenthet. Ha nem akarjuk, hogy fás részek kerüljenek bele, érdemes elolvasni az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Az előkészítés után 2 perc főzés, 10 perc sütés, és már tálalható is ez a tavaszi különlegesség.

Sült spárga sonkában

Hozzávalók:

  • 16 szál zöld vagy fehér spárga – akár vegyesen
  • 8 szelet pármai sonka
  • kevés reszelt parmezán sajt
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: A spárga fás végeit letördeljük, majd megmossuk, és sós, forró vízbe tesszük, 2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.

A sonkaszeleteket félbevágjuk, a spárgát beletekerjük, olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. Néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre.

A sütőből kivéve frissen őrölt borssal és parmezánnal megszórjuk, azonnal tálaljuk – szigorúan egy pohár bor társaságában! 😉

Forrás:
iStock

Akinek Olaszországról csak a pizza és a tészta jut eszébe, az most a cucina italiana egész sor csúcsteljesítményét megismerheti és eltanulhatja ebből a remek receptes gyűjteményből.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.