Írd be, mit keresel:

Villámgyors nyári krémleves cukkinivel és finom tojásmetélttel

A cukkini remek alapanyag, gyakran használom: alig van benne kalória, ezzel szemben sok rostot, vitamint tartalmaz, gyorsan elkészül és bármilyen fűszert elbír. Most krémlevest készítettem belőle – kiadós, gyors, egyszerű és nagyon finom.

A zöldségkrémlevesek kedvencek, gyorsan, változatosan készíthetők, és gyakorlatilag alig kell hozzá alapanyag. Ebbe a levesbe hagyma, fokhagyma, cukkini és tejföl került, ízesítésnek petrezselyem, só és bors. Rém egyszerű, de nagyon kellemes, üde, fűszeres fogás. Betétnek vékony tojáspalacsintát sütöttem, amit feltekerve, metéltre vágva kínáltam a leveshez. 20 perc alatt kész, könnyű, kiadós.

Cookta - 2016.06.06.
Villámgyors nyári krémleves cukkinivel és finom tojásmetélttel

Forrás:
Színek és virágok blog

Tejfölös cukkinikrémleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 db közepes cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • zöldségalaplé
  • 2 kanál vaj + 2 kanál pürésítéskor
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl

A tojásmetélthez:

  • 4 db tojás
  • szőlőmagolaj

Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymagerezdeket és a cukkinit. Felengedjük annyi zöldségalaplével, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a cukkini meg nem puhul. Botmixerrel pürésítjük. Én pürésítéskor még teszek bele 2 kanál vajat, így selymesebb, lágyabb.

A tojásmetélthez egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd jól felhevítjük, ezután beleöntjük a kis sóval ízesített felvert tojást, és mindkét oldalát megsütjük. Felcsavarjuk és felvágjuk. A tojásokat egyesével kell kisütni egy teflonserpenyőben, hogy szép vékony legyen a metélt.

A levest a tojásmetélttel és tejföllel tálaljuk.

További fotók és receptek tőlem >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.