A cukkini remek alapanyag, gyakran használom: alig van benne kalória, ezzel szemben sok rostot, vitamint tartalmaz, gyorsan elkészül és bármilyen fűszert elbír. Most krémlevest készítettem belőle – kiadós, gyors, egyszerű és nagyon finom.
A zöldségkrémlevesek kedvencek, gyorsan, változatosan készíthetők, és gyakorlatilag alig kell hozzá alapanyag. Ebbe a levesbe hagyma, fokhagyma, cukkini és tejföl került, ízesítésnek petrezselyem, só és bors. Rém egyszerű, de nagyon kellemes, üde, fűszeres fogás. Betétnek vékony tojáspalacsintát sütöttem, amit feltekerve, metéltre vágva kínáltam a leveshez. 20 perc alatt kész, könnyű, kiadós.
Tejfölös cukkinikrémleves
Hozzávalók:
A leveshez:
A tojásmetélthez:
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymagerezdeket és a cukkinit. Felengedjük annyi zöldségalaplével, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a cukkini meg nem puhul. Botmixerrel pürésítjük. Én pürésítéskor még teszek bele 2 kanál vajat, így selymesebb, lágyabb.
A tojásmetélthez egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd jól felhevítjük, ezután beleöntjük a kis sóval ízesített felvert tojást, és mindkét oldalát megsütjük. Felcsavarjuk és felvágjuk. A tojásokat egyesével kell kisütni egy teflonserpenyőben, hogy szép vékony legyen a metélt.
A levest a tojásmetélttel és tejföllel tálaljuk.