Írd be, mit keresel:

@Körözött vagy körített túró, a kedvencünk

Az egyik legjobb szendvicskrém a körözött, amit sokféle módon készíthetünk. Ez is egy olyan étel, aminek minden családban megvan a saját jól bevált receptje, de szerintünk érdemes minél több módon kipróbálni – most mutatjuk a mi kedvencünket.

A körözött alapja juhtúró, de vannak, akik juhtúró és tehéntúró keverékéből készítik, sőt olyanok is, akik csak túróból. A lényeg a fűszerezés és a kellően krémes állag, ezért ne sajnáljuk belőle a tejfölt! Ami biztos: a túrón és tejfölön kívül kell bele egy kis pirospaprika – a többi fűszerezés már szabadon variálható.

Cookta - 2016.06.13.
@Körözött vagy körített túró, a kedvencünk

Forrás:
iStock

Van, aki tesz bele apróra vágott hagymát vagy újhagymát, őrölt vagy egész köményt, kerülhet bele finomra vágott petrezselyem vagy snidling, zúzott fokhagyma, akár egy kevés mustár vagy paprikakrém is. Van, aki apróra vágott keménytojással gazdagítja.

A körözöttnek nincs igazi „szezonja”, bármikor jó gyors vacsorának, uzsonnára szendvicsbe vagy vendégvárónak, kicsit hígabban, tejfölösebben mártogatósnak is remek, de szerintünk nyáron a legjobb, amikor sokszor nem is kívánunk meleg ételt – friss paradicsommal, paprikával megunhatatlan!

Forrás:
iStock

Körözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg juhtúró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • frissen őrölt bors
  • snidling

Elkészítés: Az újhagymát és a snidlinget finomra vágjuk. A juhtúrót tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a zúzott fokhagymát, az újhagymát, a pirospaprikát és a köményt, ízlés szerint borsot őrölünk rá, majd összekeverjük. Só valószínűleg nem kell hozzá, mert a juhtúró elég sós, ha tehéntúróval dolgozunk, akkor sózni is szükséges. Megkóstoljuk, ízesítjük még, ha szükséges, meghintjük a felaprított snidlinggel, és pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk. Nagyobb adagot is készíthetünk, néhány napig eláll a hűtőben, és elég „rájárós” kencefice!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.