Fantasztikusan finom és nagyon egészséges ez a káposztafajta, ami nálunk még csak piacon szerezhető be kisebb, lelkes termelőktől vagy biogazdáktól, pedig jól megterem Magyarországon is.

Külföldön ma az egyik legnépszerűbb zöldségféle: mindenbe és mindenhez használják. Zöld turmix, saláta, csipsz is készül belőle, mi most egyszerűen párolva készítjük el, finoman fűszerezve.

Objektum doboz

A kale néven is ismert fodros kel a káposztafélék családjába tartozik, de nem növekszik fejjé, hanem a levelek külön nyélen nőnek. Amellett, hogy nagyon finom, tényleg sok pozitív hatása van egészségünkre: alacsony a kalóriatartalma, tele van antioxidánsokkal, csökkenti a rák kockázatát és a koleszterinszintet. Ha találkoztok vele, mindenképpen próbáljátok ki!

Forrás:
iStock

További egészséges recept, tipp és trükk itt >>>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással pedig itt >>>

A SUPERFOOD szó hallatán nem kell feltétlenül egzotikus, drágán beszerezhető csodaszerekre gondolni: mindegyiket évezredek óta fogyasztja az emberiség. A világhírű egészségszakértő, David Wolfe, utazásai során összegyűjtötte bolygónk legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező táplálékait, amelyeket ebben a könyvben mutat be.

A SUPERFOOD egy olvasmányos kalauz, amely megalapozott tudományos bizonyítékokkal szolgál. A nyersanyagok mellé egyszerű recepteket is kapunk, melyeket mindenki saját ízlése szerint állíthat össze.