Írd be, mit keresel:

Ennél egyszerűbb fagyi nem létezik

Na jó, ez csak részben igaz, hiszen a most következő dinnyés desszert valójában nem fagylalt, hanem egy sorbetfajta, az olaszok kedvence: a granita. A különbség csupán annyi a fagylalt és a sorbet között, hogy míg a fagylalt tejszínnel készül, a sorbet sokkal „vizesebb” , kásásabb jellegű nyalánkság. 

Cookta - 2016.06.23.
Ennél egyszerűbb fagyi nem létezik

Szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk sorbetet, de ha tényleg nagyon gyors, ízletes és egyszerű változatra vágyunk, készítsük görögdinnyéből. A dinnye rendkívül alkalmas a feladatra, hiszen lédús, kissé kásás, ami nagyon jót tesz a sorbet állagának, és éppen eléggé édes ahhoz, hogy ne kelljen utánaízesíteni.

Persze ha szeretnénk semmi sem áll az utunkba, egy kevés méz akár még jót is tehet neki – ha nem teljesen érett dinnyéből készítenénk –, sőt ha még egy kicsit szeretnénk felturbózni is a granitát, adhatunk hozzá aprított mentát vagy akár bazsalikomot is!

Dinnyés granita

Dinnyés granita
Forrás:
flickr – Wei-Duan Woo

Na de lássuk, hogyan is készül:

  1. Kockázzuk fel a dinnyét, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 
  2. A tepsit tegyük be a fagyasztóba, majd két óra elteltével vegyük ki.
  3. Pürésítsük le a dinnyét turmixgépben, öntsük bele egy kisebb tepsibe az így kapott pépet, majd tegyük vissza a mélyhűtőbe, legalább egy órára.
  4. Ezek után már tálalhatjuk is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.