Írd be, mit keresel:

Mediterrán étrend az egészségért, diéta a fogyásért

Mindenki kedveli a mediterrán étrendet, de még a mediterrán diétát is. A kutatások azt mutatják, hogy ez a diéta lassítja az öregedést, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és segít a rák elleni küzdelemben is. És még bor is van benne! Kell ennél több? Sajnos igen.

Cookta - 2016.06.24.
Mediterrán étrend az egészségért, diéta a fogyásért

A legtöbb nőt nem érdekli a rengeteg egészségügyi előny, ha a diétával nem tudnak fogyni. A Women’s Health szakértője arra próbálja megkeresni a választ, hogy egy-egy diétával hogyan érhetjük el, hogy minél látványosabb legyen a súlycsökkenés.

A mediterrán diétában nincsenek nagyon szigorú szabályok. Ahogyan kalóriaszámláló táblázatok és tiltólistás ételek sem. Ez a fajta diéta leginkább azt az 1960-as görögországi és olaszországi étrendet tükrözi, amikor a helyi emberek azzal dicsekedhettek, hogy nekik van a világon a legkevesebb krónikus betegségük, és olyan szerencséjük van, hogy a leghosszabb várható élettartammal rendelkeznek.

A mediterrán étrendben az étel fele zöldség

A mediterrán étrendben az étel fele zöldség
Forrás:
iStock

A kutatók megállapították, hogy a mediterrán étrendet követők leginkább gyümölcsöket, zöldségeket, babokat, diót, gabonákat és hüvelyeseket fogyasztottak. Természetesen nem hiányozhat a hal sem az étlapról, na meg a tenger gyümölcsei sem. Az étkezésükhöz hozzátartoznak a gyógynövények, fűszerek, az olívaolaj és egy kis baromfi is. Jelentősen csökkentették a vöröshús- és desszertbevitelt, ellenben a vörösbor (nagy szerencsénkre) mindig benne van a repertoárban. A feldolgozott élelmiszereket nem is ismerik. Aki így étkezik, a mediterrán diétát követi.

A diétáról bővebben itt olvashattok >>

Minden, ami mediterrán >>

Sok zöldség, saláta sovány hússal, hallal - ez a mediterrán diéta lényege

Sok zöldség, saláta sovány hússal, hallal – ez a mediterrán diéta lényege
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.