Írd be, mit keresel:

Hámozzunk paradicsomot egy egyszerű módszerrel!

Imádjuk a mediterrán ízeket, a paradicsomos, szószos fogásokat, amihez a receptek rendre hámozott paradicsomot javasolnak. És bár a lecsóban nem zavar a belefőtt paradicsom vékony és pöndörödő héja, úgy az olasz ételeknél tényleg finomabb, ha héjatlan, azaz hámozott paradicsomból készülnek.

Cookta - 2016.06.27.
Hámozzunk paradicsomot egy egyszerű módszerrel!

A lédús paradicsomot nyilván nem lehet zöldséghámozóval megszabadítani a héjától, de van egy pár perces trükk, amivel gyorsan megoldható ez a feladat. Ezt mutatjuk most be videón:

Objektum doboz

Egyébként érdemes lecsóhoz is kipróbálni ezt a trükköt, még finomabb lesz! Akár salátához is használhatnak így hámozott nyers paradicsomot azok, akiknek érzékeny a gyomruk a héjra.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.